Vaze din marmură și granit montate in cimitire

Vaze din marmură și granit montate in cimitire

01/22/2020 01:37:42   0 Comments

Vazele din marmură și granit sunt accesorii opționale ce pot înfrumuseța întreaga lucrare funerară ( cavou, monument funerar precum și alte accesorii).

În acest articol vă vom prezenta câteva aspecte ce trebuie luate în considerare atunci când doriți montarea vazelor din marmură sau granit în cimitir.

1.      Dimensiunea vazelor

Dimensiunea vazelor trebuie sa fie proporțională cu dimensiunea monumentului funerar, nu putem monta vaze foarte mici atunci când monumentul funerar are o dimensiune mare, spre exemplu daca momentul funerar are 170 x 75 x 12 CM vazele nu pot avea dimensiuni mai mici de 30x12x12 CM. În cazul în care monumentul are 140x60x6 CM daca dorim montarea unor vaze de 30x12x12 CM acestea vor arăta ca niște ghivece de flori , nu vor mai arata ca niște vaze realizate special ca si accesorii pentru monumentul funerar.

 

2.      Forma vazelor din marmura si granit

Forma vazelor din marmura și granit trebuie sa fie în ton cu monumentul funerar dar nu mai frumoase decât acesta, altfel lucrarea va fi umbrita de frumusețea vazelor.

 

3.      Montajul vazelor

Montajul vazelor se poate face cu adeziv sau silicon, recomandarea noastră este ca montajul sa se facă cu silicon, este mult mai flexibil decât adezivul si rezista la nenumărate cicluri de îngheț/dezgheț.

Obligatoriu folosiți silicon special de lipit, nu silicon sanitar !

 

4.      Iarna vazele se pot sparge, pregătiți-le pentru iarna !

Iernile in Romania sunt problematice pentru vazele din marmura sau granit, se pot sparge cu ușurința daca rămâne apa in interiorul acestora când temperaturile scad sub 0 grade, de aceea noi găurim vazele pentru a evita înghețarea apei, urmata de spargerea vazei.

Când temperatura permite ca apa sa stea in vaza puteți pune un dop sau un recipient din plastic pentru a pune apa in vaza.

Daca vazele nu sunt găurite se poate folosi un suport de plastic care sa ridice conul format din gheță.

5.      Vazele din marmura sau granit se pot păta

Fiind un material poros, marmura absoarbe o bună parte din impuritățile cu care intră în contact de aceea va trebui să luați în considerare faptul că aceasta se va păta în special de la flori. Pentru a putea proteja pentru un timp cat mai îndelungat vaza din marmură sau granit cel mai indicat ar fi sa aveți un suport din plastic in care sa puneți apa pentru a nu intra in contact cu pereții materialului, astfel piatra va fi protejata mai mult timp.

Related Posts:

Comments ()


Leave a Reply

*
*Not Published
Site url with http://
*