4 Motive sa alegi granitul pentru un monument funerar rezistent

4 Motive sa alegi granitul pentru un monument funerar rezistent

10/27/2019 22:40:00 Noutăți , Monumente funerare   0 Comentarii

Monumentele funerare destinate persoanelor dragi care au facut parte din viata noastra sunt menite sa fie asa-zise <testamente> in memoria lor,asadar ele ar trebui sa reziste odata cu trecerea timpului. Acest aspect conduce catre ideea ca selectarea materialului potrivit destinat monumentului este un pas foarte important pentru a va asigura ca acesta va rezista o perioada indelungata.

Aflati cateva dintre motivele pentru care noi consideram ca Granitul este alegerea ideala pe care o puteti face.

1.Compozitia chimica a Granitului este net-superioara celorlalte materiale care exista

Granitul este un material in a carui componenta intalnim quartz,mica,feldspat si alte materiale care impreuna alcatuiesc o structura puternica.In trecut,granitul a fost utilizat in industria constructiilor,trecand cu brio testul timpului.

Asadar, structura indestructibila a granitului este motivul pentru care tot mai multe personae aleg acest material pentru monumentele si pietrele funerare.

Cateva dintre avantajele monumentelor din granit:

-Apa nu patrunde cu usurinta in material,astfel sunt mult mai rezistente la intemperii

-Granitul poate rezista secole intregi fara a-si pierde integritatea structurala

-Se curata extrem de usor

-Exista o diversitate vasta de culori

-Spre deosebire de monumentele realizate din marmura care pot cadea cu usurinta victime poluarii,intemperiilor si eroziunii, in privinta granitului nu trebuie sa va faceti probleme;acesta nu va intampina probleme de aceasta natura

2.Granitul este usor de intretinut

Spre deosebire de alte materiale,de exemplu marmura,unde pasii de intretinere sunt mai minutiosi pentru a preveni deteriorarea, granitul presupune o intretinere simpla,nefiind sensibil la intemperii si vreme capricioasa.

monumente din granit

3.Granitul este multi-rezistent

Datorita duritatii suprafetei,granitul este simplu de taiat si de modelat in forma dorita, neexistand astfel riscul de a se zgaria.

Fiind si rezistent la caldura,nu exista riscul deteriorarii gravurii sau culorii initiale a monumentului. Asadar, nu trebuie sa va ingrijorati daca acesta ia contact direct cu razele solare, acest lucru nu va influenta cu nimic aspectul monumentului dumneavoastra.

4.Granitul nu necesita reparatii decat ocazional

 Probabilitatea de a face repatii este foarte scazuta, acest aspect datorandu-se

rezistentei si duritatii granitului.Cu toate acestea,daca intentionati sa faceti modificari monumentului,asigurati-va ca acest lucru este efectuat de catre un profesionist.

Nu in ultimul rand,alegeti o firma specilizata, cu experienta in domeniul pietrelor funerare si asigurati-va ca alegeti un material care va trece testul timpului – iar GRANITUL il trece cu brio!


Leave a Reply

*
*Not Published
Site url with http://
*