Instructiuni pentru montarea monumentelor funerare dintr-o singura bucata si un postament

Instructiuni pentru montarea monumentelor funerare dintr-o singura bucata si un postament

04/27/2022 00:27:01   1 Comentarii

Instructiuni pentru montarea monumentelor funerare dintr-o singura bucata si un postament

 

Instructiunile de mai jos sunt pur orientative si vin in ajutorul clientilor care chiar nu pot sa apele la o firma specilizata pentru montaj.

Atentie, sunteti direct raspunzatori in cazul in care accidente pot aparea ulterior montajului ( exemplu: monumente funerare cazute dupa o furtuna)

 

1.     Se verifica distanta intre gaurile postamentului cu care este livrat monumentul, se traseaza centrul acestora pe postamentul din beton.

2.     Se foloseste carota diamantata sau burghiu cu percutie pentru beton cu diametru de 10-18 mm ( dupa caz, in general 14 mm) si se gaureste postamentul din beton aproximativ 150-170 mm.

3.     Lungimea gaurilor din beton + inaltimea postamentului + adancimea gaurii din monument – 20mm toleranta – este lungimea barei filetate ce trebuie folosita pentru fiecare gaura in parte. Exemplu: adancime gaura postament din beton 160 mm + inaltime postament monument 150 mm + adancime gaura monument 110 mm – 20 mm = 400 mm lungime bara filetata.

4.     Se monteaza provizoriu ansamblul monument + postament cu barele filetate pentru a verifica zonele unde trebuie introduse pene de lemn/plastic pentru fixarea monumentului corespunzator, dupa care monumentul poate fi dezasamblat pentru introducerea adezivului in gauri si aplicarea acestuia pe monument.

5.     Gaurile din postamentul din beton, postamentul monumentului si monument se umplu cu adeziv special pentru piatra ( echivalent adeziv  Ceresit CM25) cu pistolul pentru mortar , se aplica adeziv pe partea inferioara postamentului aferent monumentului suficient pentru a face priza cu betonul precum si pe postamentul din beton curatat in prealabil si umezit cu apa pentru a avea o priza cat mai buna cu adezivul.

6.     Se aseaza postamentul monumentului pe postamentul din beton, se introduc barele filetate si se bat cu ciocanul pentru a fi fixate in beton fara sa mai poata fi miscate si totodata pentru a verifica daca barele filetate nu isi vor schimba pozitia ulterior.

7.     Se aseaza monumentul pe postament cu adeziv sub acestea la fel cum a fost montat si postamentul din beton.

8.     Se aseaza piesele la nivel, se aplica acolo unde este nevoie pene pentru reglaj.

9.     Se curata adezivul in exces dintre suprafetele de contact,se aplica adeziv intre rosturi.

10.Rosturile nu se chituiesc cu chit de rosturi , in cazul in care se aplica chit de rosturi, chituirea monumentului se face anual !

Related Posts:

Comments ()


1Comentarii

  • Avatar
   Mihaela
   Jul 30, 2022

   Multumim pentru instructiuni, ne am descurcat bine cu montajul. Piatra funerara arata grozav. O previzualizare inainte de sablare ar fi fost necesara, am fi observat ca mai era loc de scris si am fi completat mesajul de inscriptionat.
   Relatia cu reprezentantii firmei a fost foarte buna. Good job!

Leave a Reply

*
*Not Published
Site url with http://
*