Fotogravura pentru monumente funerare din granit

Fotogravura pentru monumente funerare din granit

01/31/2020 00:00:00   0 Comentarii

Fotogravura este un procedeu prin care o poza editată pe calculator poate fi transpusă pe granit.

Fotografia transpusă pe granit poate fi obținută prin mai multe tehnici: cu laserul ( gravură cu laserul ), prin sablare ( de obicei cu ajutorul unui film rezistent la UV – micro  sandblasting ) , prin gravare cu o freză diamantată de dimensiuni foarte mici ( granite etching ) sau prin gravare cu impact ( impact engraving  sau fotogravură).

Fotogravura este cea mai nouă tehnică prin care se pot obține fotografiile pe granit și are avantaje considerabile față de tehnicile anterioare folosite:

- Nu este nevoie de un film pentru a fi aplicat pe granit înainte de a sabla materialul, ca în cazul micro sablării

- Poza este mai pronunțată decât în cazul gravării cu laserul

- Este mai precisă decât gravura cu freză diamantată

Fotogravura este obținută în mai multe etape care trebuie urmate cu strictețe altfel rezultatul final nu va avea o calitate bună.

1. Alegem fotografia pe care o dorim și în funcție de calitatea acesteia stabilim pragul maxim pentru editare. Nu dorim ca pozele să fie editate în exces dar de asemenea avem nevoie ca fotografia să aibă calitatea optimă pentru a putea fi gravată.

2. Editarea fotografiei: se face cu ajutorul programelor specializate pentru editare foto. În mod normal fotografia trebuie editată dar la cererea clientului se poate folosi fotografia fără editări dar rezultatul obținut va fi sub standardele pozelor obținute de obicei prin acest mod de gravare.

3. Simularea fotografiei în programul special pentru fotogravură; constă în stabilirea coordonatelor fotogravurii pe monument, contrastul, luminozitatea fotografiei precum și tonurile de alb și negru.

4. Verificarea materialului pe care se va face fotogravura, în funcție de duritatea și culoarea acestuia. În funcție de tipul de material folosit setările în programul mașinii de gravat se pot schimba.

Fotogravura poate fi realizată în general pe materiale închise la culoare precum granit negru sau gri închis dar în cazul in care doriți să fie făcută pe alte materiale mai deschise la culoare, materialul gravat poate fi vopsit cu o culoare pentru a putea fi evidențiat.

Related Posts:

Comments ()


Leave a Reply

*
*Not Published
Site url with http://
*