Crucea mea are fisura ce pot sa fac ?

Marmura si granitul sunt pietre naturale, formate in milioane de ani, densitatea, textura si straturile formate de-a lungul timpului diferă de la un filon de piatra la altul.

Piatra naturala are din momentul extragerii vene de culoare, calcite, fisuri si microfisuri de aceea blocurile extrase din cariera de piatra deși sunt din același material ( spre exemplu Carrara, Kavala, Thassos, Pyrgos, Rușchița) nu sunt identice, nu pot fi privite ca materialele create de mana omului precum gresia, faianța, granitul sau marmura compozit.

Când blocul de marmura este tăiat plăcile rezultate sunt triate in funcție de calitatea acestora: culoare, dimensiuni, pete de culoare, vene de culoare, fisuri existente, calcite, etc.

In momentul realizării monumentului funerar placa poate sa nu prezinte fisuri sau alte defecte dar din păcate cu trecerea timpului acestea pot apărea. Monumentele funerare pot prezenta microfisuri care cu ochiul liber nu se pot vedea iar cu trecerea timpului acestea se pot accentua sau se pot transforma in fisuri.

Venele de culoare alba sau calcitele nu afectează cu nimic starea tehnica a materialului dar uneori pot fi inestetice. Totuși unele vene de culoare alba sau calcite se pot transforma in fisuri sau pot ascunde fisuri care nu pot fi observate cu ochiul liber.

Poza cu monument funerar care prezinta mai multe fisuri care nu afecteaza materialul.

Crucea mea are fisura ce pot sa fac ?

In cazul in care crucea dumneavoastră are prezinta fisuri este indicat sa cereți sfatul unui specialist care poate verifica poziționarea fisurilor, lungimea acestora si modul in care acestea afectează rezistenta materialului in timp.

In funcție de adâncimea fisurii, poziționarea si lungimea acesteia specialistul vă va îndruma în funcție de gravitatea acesteia, sa reparați sau sigilați fisura sau sa înlocuiți monumentul funerar cu un altul nou care sa nu mai prezinte fisuri.

Dacă fisura este periculoasă si prezinta riscul ca monumentul să se rupă și să accidenteze un posibil vizitator sau să cada pe cavou indicat este sa remediați problema de urgenta !

Daca fisura găsită in monument nu prezinta un risc major nu trebuie sa va speriați, monumentul poate rezista cu fisura prezenta zeci de ani de zile, totuși o verificare periodica a stării generale se impune si in cazul unui monument funerar cu fisuri precum si in cazul unui monument funerar fără fisuri !

Comments (0)

No comments at this moment
Product added to wishlist
Product added to compare.